پایان لایروبی اسکله بندرترکمن پس از نیم قرن

حوضچه ورودی و محل پهلوگیری شناورهای گردشگری و صیادی اسکله بندرترکمن در پهنه خلیج گرگان پس از حدود نیم قرن لایروبی و تردد چند صدهزار نفر از ساحل‌نشینان گلستان و گردشگران به خلیج گرگان و جزیره آشوراده تسهیل شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ایرنا، لاگون و حوضچه اصلی اسکله گردشگری - صیادی بندرترکمن به عنوان قدیمی‌ترین بندر گلستان توسط یک دستگاه کاترساکشن لجن و لای‌برداری شد. در چند روز اخیر یک فروند کاترساکشن در کمتر از صد متری سواحل اسکله بندرترکمن در داخل خلیج گرگان مستقر شد و عملیات رسوب‌برداری به اتمام رسید.

 رسوبات به وسیله بیش از ۳۰۰ متر لوله به محل احداث دایک شماره چهار پروژه لایروبی خلیج گرگان در مجاورت مجتمع صدا و سیمای بندرترکمن منتقل شد.

آغاز فصل ماهیگیری و فعالیت هزاران ماهی‌گیر در منطقه و همچنین تردد گردشگران برای تماشای زیبایی‌های پاییزی آشوراده تردد در این اسکله را به رقم قابل توجهی رسانده است .

در حال حاضر روزانه بیش ۱۰۰ نوبت پهلوگیری و تردد در مسیر بندرترکمن - آشوراده و یا کومه‌های صیادی پره از اسکله بندرترکمن انجام می‌شود که این رخداد موجب مسرت ملوانان و صیادان منطقه شده است .

سیدرضا هاشم‌نژاد یکی از ملوانان منطقه به خبرنگار ایرنا گفت: تا قبل از رسوب‌برداری، تردد شناورها به سوی آشوراده به یک چالش بزرگ برای قایقرانان و ملوانان منطقه تبدیل شده بود.

او گفت: از ابتدای دهه ۸۰ تاکنون با افزایش رسوب در مجاورت سواحل بندرترکمن و کاهش عمق آب، تردد قایق‌ و شناورها به سوی خلیج گرگان و آشوراده با سختی بسیاری همراه بود.

هاشم‌نژاد افزود: در سال‌های گذشته باید چند سال پیگیری می‌کردیم تا بتوانیم طول اسکله چوبی را ۵۰ متر طولانی‌تر کرده و این‌گونه امکان پهلوگیری قایق‌ها فراهم شود.

او افزود: فرآیند اخذ مجوز برای افزایش اسکله نیاز به موافقت محیط زیست داشت ولی با وجود همه فرآیندهای سخت و افزایش طول اسکله در چند نوبت و حتی نصب اسکله شناور پانتومی، مشکل رسیدن مسافران به قایق حل نشد و با چالش‌های بسیاری مواجه بود.

او ادامه داد: با وجود آنکه اسکله چوبی و پانتومی در مجموع حدود ۲۰۰ متر طول دارند ولی قبل از لایروبی به دلیل افزایش رسوبات، امکان حرکت قایق‌ها فراهم نبود، اما این مشکل با پایان لایروبی برطرف شد.

در حال حاضر سه دستگاه لایروب، ۱۴ دستگاه بیل مکانیکی، ۱۹ دستگاه کمپرسی و دو دستگاه بولدوزر مشغول لایروبی خلیج گرگان هستند.

پس از حضور آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی در خلیج گرگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، او دستور فوری آغاز لایروبی و رسوب‌برداری از کانال‌های سه‌گانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به‌عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به‌عنوان پیمانکار، مرحله نخست این عملیات آغاز شد که برای انجام آن از اواخر مردادماه ده‌ها دستگاه ماشین آلات سنگین برای لایروبی وارد کانال آشوراده شدند.

این پهنه سال‌هاست که گرفتار چالش‌هایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر 14010823622702

برچسب‌ها